Webshop » Drumstel » British drum Co. » British drum Co. Legend series club (3pc)

British drum Co. Legend series club (3pc)

British drum Co. Legend series club British drum Co. Legend series club (3pc)
British drum Co. Legend series club British drum Co. Legend series club (3pc)British drum Co. Legend series club British drum Co. Legend series club (3pc)

€ 2 929,00
British drum Co. legend series club

De Legend serie is het top model van British Drum Co. 
Berken ketels worden koud geperst en gevormd. Deze methode is het resultaat van trial and error door toepassing van traditionele technieken. De berken ketels (birch shells) zijn uitgerust met verstevigingsringen in de zelfde afwerking  van de shell. De 45° draagranden zijn glad en hand gepolijst, zodat het geschikt is voor elke muziekstijl. 

De British drum Co. legend series ketels zijn gemaakt van 10 lagen berk en zijn 6mm dik. 
Hun toon is gelegen in de midden tot hogere frequenties en klinkt zeer clean en krachtig, dankzij de verstevigingsringen. 
De houtlagen zijn kruiselings gelamineerd met bijna twee lagen voor elke mm. Resultaat is een super sterke shell waarbij de geluidskarakteristieken van de berken shells benadrukt wordt. 

De draagrand (bearing edge) van de legend series is 45° en is ook 1mm aan de buitenkant gesneden. Hierdoor is ze makkelijk stembaar, zodat de Britsh drum Co. legend series gebruikt kan worden voor een breed scala aan muziekstijlen. De verstevigingsringen, in dezelfde kleur als de shell, voegen een subtiele warme toon toe aan de shell, en het ziet er geweldig uit. 

Alle British drum Co. ketels worden koud geperst. Dit resulteert in een zeer stabiele en sterk shell, mede dankzij de afwezigheid van het gebruik van warmte tijdens het molding proces. Alle shells krijgen de kans om zich te acclimatiseren vóór en na het pers- en moldingsproces. 

De British drum Co. legend series zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties aangepast aan diverse muziekstijlen. Individuele shells zijn beschikbaar op bestelling. 

British drum Company legend series club configuraties 
Leg 20        Leg 22        Leg 24
TT: 12"x8"    TT: 12"x8"    TT: 13"x9"
FT: 14"x14"   TT: 14"x14"   FT: 16"x16"
BD: 20"x16"   BD: 22"x16"   BD: 24"x16"

British drum Company legend series club kenmerken:
• koudgeperste birch shells
• handgesneden bearing edges 45°
• 2,3mm Triple flange hoops
• BD hoop 10-ply 6mm birch
• Palladium chrome lugs
• Remo drumvellen
• Nyloc insterts
• verstevigingsringen (finish color)